Prins Carlo d’n Uurste

Gisterenavond, vrijdag 10 november 2017 wordt in onze residentie Het Jan van Erp Clubhuis ons 11-11 bal gehouden.

Onder het toeziend oog van vele Ao-Kanters en Ao-Kanterinnekes en bevriende carnavalsverenigingen zullen Prins Carlo d’n Uurste en Prinses Ellen gekozen worden als het Prinselijk paar van C.V. De Ao-Kanters en zal hij de scepter gaan zwaaien over de wijk Helmond-Oost, het Ao-Kantersrijk.

Prins Carlo d’n Uurste is geboren en getogen in Helmond en na altijd in de binnenstad van Helmond te hebben gewoond, woont hij sinds kort in Mierlo-Hout samen met zijn Prinses. Prins Carlo werkt bij orthopedisch schoenmaker Martens Schoenen in de Heistraat. Zijn ontspanning heeft hij 35 jaar lang gevonden in de geweldige sport die handbal heet. Zijn trouwe club is Swift Helmond. Helaas wilde zijn lijf niet meer meewerken en is hij naar Lutra gegaan om te gaan waterpoloën. Naast sporten gaat hij graag met vrienden naar muziekfestivals en in de weekenden is hij regelmatig met een speciaal biertje in de kroeg te vinden. Verder houdt hij ontzettend van reizen wat hij het liefst het hele jaar door zou willen doen.

Carnaval is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader, broer en verschillende ooms zijn hem al voorgegaan. Prins Carlo vind carnaval een mooi feest waarbij hij vaak denkt dat hij zolang moet blijven totdat de lichten aangaan. Dat hij dit jaar Prins mag zijn van deze club vindt hij echt heel gaaf. Vele zullen ook zeer verbaasd zijn dat hij Prins is. Vooral voor zijn vader, broer (die in de prinsencommissie zit), zijn schoonzus en zijn nichtjes (die alle drie dansmarietje zijn) wilde hij dat het zeker een verrassing zou zijn en dat was een hele opgave.

Prins Carlo d’n Uurste en Prinses Ellen kijken uit naar de carnavalstijd. Samen met hun adjudant Pascal, alle Ao-Kanters en Ao-Kanterinnekes, de wijkbewoners en iedereen die zijn pad kruist, gaan zij er een geweldig mooie Carnaval van maken.