Van de Voorzitter

We schrijven december 2015, de verschillende commissies binnen Swift waren magertjes bezet, geen onderhoudsploeg, evenementencommissie, sponsorcommissie en geen communicatie en mediacommissie. Tevens in december 2015, net na mijn aantreden als voorzitter, hadden we het eerste gesprek bij de gemeente Helmond. Tijdens dit gesprek hebben we het voor de eerste keer gehad over het verpauperde jeu-de-boules veld en hoe mooi het zou zijn als daar een officieel Beachhandbalveld zou komen, aan kunstgras dachten we op dat moment nog niet. Een paar maanden later wel en zijn we ook dat gaan bespreken met vertegenwoordigers van de gemeente.

Tijdens het Swift – Swinkels Beachspektakel van 2016 is onze Wethouder van Sport, dhr. Stienen op bezoek geweest en hoewel er die dag geen enkele toezegging werd gedaan of zelfs ook maar iets in die richting werd gezegd, kreeg ik voor de eerste keer het gevoel dat het allemaal goed ging komen.

Nu ruim 15 maanden na het aantreden van het nieuwe bestuur hebben we weer een grote, geweldige groep vrijwilligers, jong en oud, zowel qua leeftijd als qua duur lid zijn van deze mooie club. En even belangrijk, we hebben een geweldige accommodatie met een Beachhandbalveld dat voldoet aan de EHF normen en een misschien nog wel mooiere groene grasmat waarop onze vaandelteams weer gaan trainen buiten, dit brengt de club dichter bij elkaar.

Tot slot, als klap op de vuurpijl, deze compleet vernieuwde website, waarop we alle mooie, nieuwe verhalen en ontwikkelingen gaan delen. Op naar het 75-jarig jubileum!

Met vriendelijke groet,
Chris van Knippenberg
Voorzitter s.v. Swift Helmond

Bekijk hier een impressie van de aanleg