Swift Heren 2 Winterkampioen

Na vorige week de koppositie van HVW overgenomen te hebben op doelsaldo, stond de laatste wedstrijd van de heenronde uit tegen Helios op het programma.

In het eerste deel van de wedstrijd speelden we vooral tegen onszelf. De dekking, de afgelopen tijd ons sterke punt, stond minder goed. Dit kwam ook door het snelle spel van Helios. Het meeste gevaar kwam van de rechteropbouwer. Gelukkig bleef de aanval lopen en scoorden we regelmatig. De ruststand is 16 – 20.

In de tweede helft starten we in ondertal, maar weten toch twee keer te scoren. Hiermee is eigenlijk de wedstrijd beslist. Helios probeert uit alle macht om ons onder druk te houden met snel spel. Ze komen echter niet dichterbij en de wedstrijd wordt afgesloten in 33 – 24 winst.

HVW heeft met 39 Р15 gewonnen van Acritas en komt daarmee drie  doelpunten te kort om ons voorbij te gaan. Daarmee zijn wij de ongekroonde winterkampioen! We kopen er echter niets voor en gaan in het tweede deel van de competitie proberen deze stunt nog een keer uit te halen