Jeugddivisie begonnen voor Swift HA1

Met hun aanvallende spel, werklust en samenwerking zijn heren A1 de smaakmakers van Swift. Dit is goed merkbaar door de hoeveelheid en enthousiasme van het publiek. Na een kampioenschap in 2018-2019, draaiden zij vorig seizoen bovenaan mee in de A klasse toen de competitie door Corona afgebroken werd. Dit seizoen proberen zij het nog een stap hoger in de landelijke jeugddivisie.

Heren A1 kan met recht een vriendenteam genoemd worden, wat niet betekent dat nieuwkomers niet welkom zijn. In de afgelopen jaren is het team gegroeid vanuit de eigen opleiding met aanvulling vanuit de nabije omgeving. Als je kunt handballen, inzet toont, gezellig bent, van een lolletje houdt en wilt winnen, dan pas je perfect in het team.
Keeper Dirk is de sluitpost van het team, die vaak als reddende engel optreedt, maar ook het team van achteruit aanwijzingen geeft. Tim is onze goedlachse stabiele kracht, die vanuit de hoek opereert. Enzo stuurt als aanvoerder het team aan en gaat zelf voorop in de strijd. Tijn is de rots in de verdediging, die graag in wissels combineert. Daan kenmerkt zich door een grote snelheid en flexibiliteit. Brian combineert zijn snelheid met een scherpe doelgerichtheid. Als Martijn ook maar een centimeter ruimte krijgt van de verdediging is hij genadeloos trefzeker. Levi is bloedfanatiek en laat geen kans onbenut om te scoren. Luuk is de schrik van elke verdediging, die hij graag op het verkeerde been zet. Mitchell verrassend uit de hoek en zorgt dat we lol in het spelletje houden. Daarnaast zijn we blij dat Jorg en Tygo zo veel mogelijk met ons meedoen. Dat ze eigenlijk van de B-jeugd komen is niet te merken.