Swift Heren 2 wint topper van HVW

Na een goede serie wedstrijden waarin alleen een punt werd verloren tegen Oranje Wit, staat de wedstrijd tegen koploper HVW op het programma. Een mooie graadmeter om te zien waar we staan in de competitie. Vanwege ziekte van Carlos en een blessure van Leroy, zijn Kees en Dane aan het team toegevoegd. Er is best wat publiek op de tribune aanwezig en de heren A-jeugd heeft het goed voorbeeld gegeven door in de laatste seconde de gelijkmaker te scoren.

Aan het begin van de wedstrijd staat onze dekking sterk. Mede door een aantal breaks die Nick verzilverd komen we op een kleine voorsprong. HVW haakt aan. Met name de middenopbouwer, linkeropbouwer en cirkelloper zijn gevaarlijk en scoren regelmatig. Door goed uitgespeelde aanvallen waarbij we overtal creëren of de cirkel vinden en nog een enkele break blijven we op voorsprong. De rust wordt bereikt met een 11 – 9 voorsprong.

In eerste instantie start de tweede helft, zoals de eerste is geëindigd. HVW maakt een tactische wijziging waar onze dekking moeite mee heeft. HVW loopt iets in. Dan wordt aan beide kanten vlak na elkaar een overtreding zwaar bestraft met een directe rode kaart. HVW gaat daar niet goed mee om, met een tijdstraf voor de coach en de keeper tot gevolg. Dit komt voor ons op een welkom moment, want wij hebben in die periode moeite met scoren. Helaas weten wij de wedstrijd niet voortijdig te beslissen in een drie tegen zes situatie. Met nog iets meer dan een minuut te spelen, wordt de beslissende 23 – 20 gescored.

Met nog één wedstrijd te spelen, hebben we mooie kans om de eerste helft van de competitie als koploper af te sluiten. Nu zien dat of we dat in de tweede helft van de competitie kunnen doorzetten.

Publiek bedankt voor de aanmoedigingen. We hopen jullie vaker te zien en vooral te horen!