Swift Nieuwsbrief Maart 2020

Door het Corona-virus worden een aantal maatregelen opgelegd waar we ons als vereniging en burgers aan moeten houden, dit heeft een directe impact op ons als handbalvereniging. Alle samenkomsten zijn tot 6 april verboden en alle evenementen met een vergunnings- en meldplicht zijn verboden tot 1 juni. Hierdoor kunnen een groot aantal activiteiten niet doorgaan.

Handbalcompetitie

Het NHV heeft besloten dat de Handbalcompetitie 2019/2020 is beëindigd, en dat er geen kampioenen zijn en geen reglementaire promotie-/degradatieregeling van toepassing is. Daarnaast is er door het NHV besloten dat er geen Veld- en Beachcompetitie wordt gespeeld tot 1 juni. Mogelijkheden om daarna te gaan handballen worden nog bekeken.
Meer informatie op de website van het NHV: Handbalcompetitie 2019/2020 beëindigd

Trainingen

Dit alles heeft tot gevolg dat er dus niet ook niet getraind kan worden met de teams. We hopen dat iedereen, met inachtneming van de regels van het RIVM, het contact met “de Handbal” niet verliest en op zijn/haar manier probeert hier invulling aan te geven. Even een balletje gooien tegen een muur of even naar buiten hardlopen of iets soortgelijks.

Evenementen

Door de huidige omstandigheden kunnen we dit jaar geen paaseieren gaan zoeken met de kleinste jeugd. Hebben we geen kampioensreceptie, en kunnen we oa geen darttoernooi organiseren in mei. Voor Evenementen die later gepland staan, hebben we nu moeite met de voorbereidingen, aangezien we niet fysiek bijeen kunnen komen om te vergaderen.

Pinksterkamp

Voor het eerst in ruim 60 jaar gaat het Pinksterkamp niet door, dit is een enorme teleurstelling voor alle vrijwilligers die al maanden bezig zijn met de voorbereiding en natuurlijk voor alle kinderen en begeleiding die zo graag op kamp hadden gegaan.

De Beweegtuin

Swift is benaderd geweest door JIBB+ en wijkraad Oost om het Swift Terrein te laten dienen als locatie voor een Beweegtuin. De Beweegtuin biedt inwoners van Helmond van alle leeftijden de gelegenheid om samen met anderen in beweging te komen in de buitenlucht. De Beweegtuin bestaat uit een serie toestellen. Afgelopen week zijn de toestellen geplaats langs het veld. Toestellen die we als vereniging kunnen gebruiken voor fitness oefeningen tijdens trainingen. Link: Jibb+ de Beweegtuin

Contributie

Door de verplichte sluiting, geen trainingen, geen wedstrijden, geen evenementen lopen we behoorlijk wat inkomsten mis, maar lopen de vaste kosten wel door zoals o.a. de huur van de kantine en velden. Hierdoor zijn we op dit moment genoodzaakt om de contributie te blijven innen. Momenteel zien we vanuit de overheid diverse ondersteuningsplannen
geïnitieerd worden. Wij volgen deze nauwlettend, om te bekijken waar wij mogelijk als vereniging voor in aanmerking komen. Tijdens de Algemene Ledenvergadering zal dit punt op de agenda staan.

Hoe nu verder?

Zodra de beperkingen zijn opgeheven, zullen we meteen starten met de trainingen en mogelijk inzetten op extra trainingen door gebruik te maken van het kunstgrasveld, het beachveld en de nieuwe beweegtuin. We zullen ook bekijken of we de jaarlijkse zomersluiting kunnen inkorten om ons optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen.
Ook zijn we voornemens een weekend vol handbalfeest te organiseren, met o.a. huldigingen van de Net Niet Kampioenen, een toernooitje, BBQ etc…