Westlandia – Swift Heren 1

Het tijdstip was al even druilerig als het weer: kwart over vijf zaterdagavond. Toen kon, onder het genot van de … ‘muziek’ van DJ Kevin, de barre tocht naar het westen van het land beginnen.

Waar vooraf nog enige angst voor een harsloze pot bestond was de aanblik van de doelpalen ter plekke, die nog viezer waren dan het nachtleven van Sjees O, genoeg om te weten dat er geen excuses waren om hier geen mooie pot handbal van te maken. Helaas bleken de mannen uit Helmond geen excuses nodig te hebben voor een teleurstellend wedstrijdverloop. Waar de eerste 20 minuten nog volop hoop gaven op een gunstig resultaat eindigde de eerste helft toch als een natte appelflap.

De tweede helft begon met nieuwe energie maar niet met beter spel. Vrijwel meteen ging er weer genoeg mis en liepen de Helmonders alweer achter de feiten aan. Met nog ongeveer 10 minuten op de klok begon het iets beter te lopen en werd Westlandia in de stand genaderd. Echter waren de gaten in de Helmondse defensie nog niet gedicht en kwam enkele minuten voor tijd een genadeklap die nog harder werd gevoeld dan de knie van Rico Verhoeven. Evenals Badr’s arm, was het verzet gebroken en eindigde de wedstrijd met een stand van 27-30 in het voordeel van de thuisploeg.

Het verhaal van de Helmondse halfgoden zet zich volgende week voort thuis tegen Atomium, waar ongetwijfeld een blijer verslag van gemaakt zal worden, door.. Leroy!