Heren 1: DWS – Swift Helmond

Zaterdag 28 oktober stond de wedstrijd DWS (de koploper) tegen Swift Helmond op het programma. In deze wedstrijd konden we goede zaken doen door te kijken of we met de bovenste regionen mee konden doen of zouden zakken naar de middenmoot.

De wedstrijd begon met een lange reis naar Schiedam. Eenmaal op locatie aangekomen begonnen we met onze warming-up. Toen het fluitsignaal ging voor de start van de wedstrijd gingen de ploegen gelijk op waardoor het al snel 2-2 stond. Daarna hadden we een deel waarin we verzwakten en op 5 doelpunten achterstand kwamen. Maar we vochten ons terug en trokken de stand weer gelijk door aantal mooie doelpunten van Daniël van Loenen en Sam Gijsbertse.

Nadat we weer op gelijke hoogte waren gekomen liepen we uit tot 2 a 3 punten, waarbij de hoekspelers Dane Lambert en Luke Verhorevoort ook meerdere malen scoorde. De wedstrijd ging dan ook heel snel op en neer met zeer aanvallend en snel spel van beide teams waardoor er de eerste helft meer als 20 doelpunten in lagen in beide doelen. Dit kwam zeker niet door slecht keepers werk, want Jack Smits hield meerdere mooie ballen. Ook op de strafworpen stond hij goed  met aantal dubieuze reddingen.

Verder hebben we in de wedstrijd de hele tijd voorgestaan met 2 tot 3 doelpunten maar we wisten het niet uit te bouwen tot meer. Er werden in de wedstrijd ook nog meerdere 2 minuten uitgedeeld, waarbij ook Daniël van Loenen al snel 2 x 2 min. had gekregen. Hierdoor veranderde we van tactiek door Tim Meeuwsen te laten verdedigen om Daniël van Loenen te beschermen van een rode kaart, omdat hij zeer belangrijk was in de aanval. Dit pakte ook goed uit en er werden weer snel veel doelpunten gescoord waarbij ook Daan Manders belangrijk was als midden opbouwer en Bart van Kempen ook zijn doelpunten meepikte waaronder een draaibal (die hij zelf erg mooi vond). Daarna braken de laatste 4 minuten aan waarbij we de voorsprong helaas weg gegeven hebben. Bij een stand van 39-39 kreeg de tegenstander nog 1 vrijeworp. Daardoor kon Rick Moorlag zijn rentree maken. Dit schot werd geblokt en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Op 4 november staat onze volgende wedstrijd op het programma thuis tegen Habo. Wij hopen hierbij weer op veel publiek om ons te steunen en te helpen naar de overwinning.