Heren 1: Heerle vs Swift Helmond

De 1e twee punten hebben we helaas vorige week niet binnengehaald, dan moeten we ze maar gaan ophalen in Heerle.

In de beginfase 2 tegendoelpunten uit snelle midden uit.

Ná 10 min. spelen 5-4.Daniel goed op Schot. Ná 15 min 6-6. Nemen we de voorsprong 6-7.

Bij 8-8 krijgen we 2 minuten tijdstraf. Met nog 11 minuten te spelen in de eerste helft. In ondertal blijft de score gelijk oplopen naar 10-10. Waarna Daniel wordt uitgedekt. Door goed keeperswerk van Patrick heeft Heerle moeite met het maken van doelpunten. Met nog 5.30min op de klok nemen we een voorsprong 2, 11-13! Goede eindfase voor ons, ruststand 12-15!

Ná rust scoren wij 2x waardoor de stand 12-17 in ons voordeel is. Doordat de MIB (Men In Black) heel ruimdenkend bleken wat betreft de regels die het handboek voor rugby, uh ik bedoel handbal voorschrijft werd het een grillige wedstrijd. Hier zag Heerle een kans om door een vorm van intimidatie ons uit het spel te halen. Een aantal van ons waren hiervan onder de indruk en raakte ook uit hun spel. Heerle komt terug doordat ze 5x scoren en wij door slordig spel de bal verliezen, het is weer gelijk 17-17.  Ná 10 minuten spelen in de tweede helft neemt Heerle de voorsprong 19-18 mede doordat Swift 3 pingels mist. We blijven vechten en halverwege de tweede helft is het 20-20.

Ná 18 minuten spelen hebben we weer een voorsprong van 2 doelpunten te pakken 21-23. Beide teams strijden voor wat ze waard zijn en met nog 10 minuten te gaan staat er een 22-25 voorsprong voor Swift op het bord.  We blijven de voorsprong behouden met nog 6.30 op de klok 24-26. Laatste minuut stand 26-27. Heerle krijgt een penalty met nog 13 seconden te gaan ze maken hem 27-27. Swift snelle tegenaanval krijgen penalty! 3 sec op de klok. Daniel moet hem nemen; DOELPUNT!!!

Wat hebben we geknokt! Heerlijke 2 punten! En die gaan mee naar Helmond!

Tot a.s. zaterdag in de Veka waar we mogen aantreden tegen Gemini. Let op!!! Omdat dames 1 dit weekend niet spelen begint onze wedstrijd om 20.00 uur. Wij hopen jullie in grote getalen te mogen verwelkomen. Wij hebben jullie steun meer dan hard nodig, dus tot ZATERDAG!!!