Heren 1: Swift – GHV

Afgelopen zaterdagavond was het zover. De competitie ging eindelijk beginnen voor het 1e herenteam van Swift Helmond. Na een goede voorbereiding was iedereen gebrand op de start van de competitie. De heren willen het dit seizoen beter doen dan vorig jaar. Dit moeten ze doen zonder Sven (Tachos), Youri (Heren 2), David (sluit in Januari weer bij het team aan) en Rick (voorlopig). Daarbij hebben de heren zich versterkt met Sam Gijsbertse (Achilles), Daan Manders (Bedo) en de teruggekeerde Patrick Prijs (Habo’95). Daarnaast krijgen ze vanuit de jeugd de hulp van Tim Meeuwsen en Yves v. Raak. Beide maakte ze hun debuut in heren 1.

Het was weer goed vol in de Veka. Een ideale uitgangspositie om er een mooie avond van te maken. Met goede moed begonnen we aan de wedstrijd. In de openingsminuten kregen beide teams aardige kansen maar die werden aan beide kanten goed gekeerd door de keepers. Na een minuut of 3 kregen we de eerste doelpunt tegen. Daarna ging het snel, in de aanval ging de bal er maar niet in en GHV profiteerde daarvan door snelle tegenaanvallen. Na 7.5 min. ging de bal er eindelijk in voor Swift. Maar het bleef moeizaam lopen in de aanval. In de snelle tegenaanvallen en uitgespeelde kansen liep GHV verder uit. Na 10 min spelen stond er 1-7 op de scorebord. We bleven vechten om het om te draaien. In de dekking stond het nog niet zo verkeerd maar door dom balverlies en het slechte afronding maken we onszelf moeilijk. Daardoor is de stand na een kwartier 2-9. Daarna ging GHV ook meer fouten maken in de aanval en konden we via een aantal breaks van Luke en Tom weer aansluiting vinden.

Nadat Kevin in het veld was gekomen ging het tempo ook wat omhoog in de aanval bij ons en kwamen er een aantal goed uitgespeelde goals. En Daniel vond van afstand ook een aantal keren het net. We kwamen terug naar 9-12. We geloofde er weer in maar gingen te veel forceren om nu al die achterstand goed te maken. GHV profiteerde daar weer van om via snelle breaks weer weg te lopen.
Rust 11-17.

In de 2e helft bleven we geloven dat het nog mogelijk was om het om te draaien.Mede door veel dom balverlies en rare beslissingen van de scheidsrechters was het heel moeilijk om terug te komen van deze achterstand. Toch bleven we het proberen. Vanuit de hoek schoot Sam 4 keer achter elkaar de bal erin, en schoot Daniel van afstand een aantal mooie doelpunten. Maar de achterstand bleef schommelen van 6 à 7 doelpunten. Daar kon Sjaak ook niks aan veranderen met een pingel en de rebound hierop te stoppen. Met nog 4 min. spelen was het geloof ook weg.
Eindstand 26-33.

We hadden het heel anders voorgesteld deze wedstrijd. Maar wij gaan er weer hard voor werken om de volgende wedstrijd wel de punten mee te nemen…. WIj willen iedereen bedanken voor jullie steun. En hopen we jullie over 2 weken ook weer te zien. Tot over 2 weken…!!!!

Namens heren 1,

Patrick Prijs