Heren 1: Swift Helmond- Bergeijk

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2018/2019. Na een aantal leerzame weken met veel trainingen en oefenwedstrijden, stonden de heren van Swift Helmond klaar om de strijd aan te gaan met de eerste tegenstander van het seizoen.
Compleet, gemotiveerd, fit en op tijd vertrok de groep naar Bergeijk.

Op tijd aangekomen in het pittoreske Bergeijk en de trainer/coach loopt binnen in een vol kleedlokaal gevuld met Groen-Wit. Een ruime selectie uit Helmond zat met smacht te wachten op de inspirerende woorden die het seizoen zouden aftrappen.
Na de wedstrijdbespreking konden de heren gemotiveerd de zaal betreden (na een pittige warming-up in de gangen achter het kleedlokaal van het sportcomplex).

De scheidsrechter floot af en de eerste officiële meters van de competitie werden gemaakt. De eerste momenten van de wedstrijd begon Bergeijk persuasief. Hierdoor werden aan de thuiskant ook de eerste doelpunten gemaakt. Swift bleef niet lang achter en al snel liep de score ook aan de kant van Helmond op. De verdediging van Swift moest even wennen aan de bewegingen en loopacties van Bergeijk, maar door steeds beter communiceren werd het de heren van Bergeijk vaak moeilijk gemaakt.
Op aanvallend gebied waren de heren van Bergeijk sterker. Overtuiging en doeltreffendheid speelden hierbij een grote rol. Aan de kant van Swift haperde deze belangrijke aspecten. Een aantal ballen naast het doel, op de doelman en op de paal/lat resulteerde in een achterstand voor de heren van Swift.

Nadat er een aantal betwijfelende beslissingen werden gemaakt door de arbitrage liepen de emoties aan beide kanten hoog op. Zowel in het veld als op de bank én in het publiek. Hierdoor moest de scheidsrechter een aantal keer ingrijpen, even zijn tijd nemen om te resumeren en een beslissing te maken.
De laatste helft speelde Swift op een hoger tempo en was duidelijk te zien dat de snelheid van het spel voor doelpunten zorgt.
Er werd minder afwachtend gespeeld en spelers werden creatief met o.a. loopacties.
De verdediging van Bergeijk vond dit lastig waardoor de doelman makkelijk kon worden gepasseerd.
Bergeijk bleef tot het einde op voorsprong en de wedstijd eindigden in een 23-18 overwinning voor de thuisploeg.

Enfin, een pittige wedstrijd met leermomenten. Zaterdag 6 oktober ontvangt Swift de heren van HCG Geldrop in de Veka. De heren van Swift gaan voor hun eerste thuisoverwinning!