Heren 1: Swift Helmond – Gemini

Zaterdag 14 oktober stond voor de Heren 1 de 3e wedstrijd van het seizoen op het programma. Waar de eerste (thuis)wedstrijd helaas in mineur eindigde met een verliespartij tegen GHV, is hier vorige week al een kleine revanche op genomen in de (rugby)wedstrijd tegen Heerle. Nu tijd om het thuispubliek te laten zien dat we weten wat winnen is en zo de handjes op elkaar te krijgen.

Tegenstander in deze wedstrijd is Gemini uit Zoetermeer. Uit niet nader te noemen betrouwbare bronnen(HABO) gehoord dat het een stugge ploeg was, maar dat we wel kans zouden maken om de punten in Helmond te houden.

Aanvang van de wedstrijd was om 20:00 uur in de Veka-hal. Ondanks dat de Dames voorafgaand geen wedstrijd hadden zat de tribune toch lekker vol met fans die ons naar onze eerste thuisoverwinning wilden schreeuwen.

Maar genoeg gezever, tijd voor de wedstrijd.

De instructie was om scherp aan de wedstrijd te beginnen en dit deden we dan ook beter dan de tegenstander. Vanuit de eerste aanval was het raak via Tim Meeuwsen vanaf de cirkel. 1-0. Gemini kon gelijk maken na een goede individuele actie op de hoek maar hierna konden we uitlopen naar een 5-1 voorsprong.

Vervolgens stokte de doelpunten productie even en kon Gemini enigszins terugkomen. Ze hadden echter moeite met de Swift defensie, met name midvoor Luke Verhorevoort, en de wederom uitstekend keepende Patrick Prijs. In de aanval stelde Daniel van Loenen zijn vizier wat scherper en in combinatie met enkele snelle break-outs gingen we met een 15-9 voorsprong de rust in.

De tweede helft ging van start met een totaal ander spelend Gemini.

Aanvallend zat er meer tempo in en de opbouwer die de eerste helft niet verder was gekomen als 2 ballen over de zijlijn had besloten de rest van de wedstrijd als een verkapte kamikaze erin te vliegen. Zo kon Gemini aan het begin van de tweede helft enigszins de achterstand verkleinen.

Na wat omzettingen werd dit ook aan banden gelegd en keeper Jack Smits ging verder waar Patrick de eerste helft was gestopt. Het pakken van een hoop ballen. Defensief was het plan van Gemini om Daniel te voorzien van mandekking. Echter bood dit meer ruimte waar de rest van het team dankbaar gebruik van kon maken. Door het dankbaar gebruik maken konden we de voorsprong uitbouwen tot een 32-23 uitstand.

Tevens wil ik via deze weg een compliment brengen aan het arbitrale duo die de wedstrijd goed kort hielden maar tegelijkertijd het tempo lekker in de wedstrijd hielden.

Scheidsrechters bedankt voor de uitstekende leiding!

Wij willen het publiek bedanken voor de steun en hopen dat ze genoten hebben van de wedstrijd. Volgende wedstrijd spelen we 28 oktober in Schiedam, maar eerstvolgende thuiswedstrijd is 4 November tegen Habo’95 in de Veka-hal.

Wij hopen dat jullie ons weer in grote getale komen aanmoedigen in deze Oost-Brabantse derby aangezien het een spannende wedstrijd beloofd te worden!