Heren 1: Swift Helmond – HABO

De zaterdag kende een goede start met de Swift B jeugd dat won met overtuigende cijfers (en een uitstékende arbitrage, maar dat terzijde), waarna ook de meiden C een overwinning op het palmares noteerde gevolgd door ook de dames 1 dat vakkundig de vloer aanveegde met de desbetreffende opponent.

Vervolgens was het de beurt aan de heren 1 om een resultaat neer te zetten tegen de bezoekers van HABO waar ook nog de nodige dwarsverbanden zich voordeden, wat de belangen alleen maar deed groeien. 

De wedstrijd begon vlot met meteen veel doelpunten aan beide kanten mede aangezien beide ploegen de dekking niet op orde kregen. Oud HABO keeper Patrick ‘Bee’ Prijs, wie inmiddels weer onder de lat van Swift bivakkeert, wierp zich met man en baard voor de nodige schoten van de bezoekers waardoor het gelijk op ging. Bij het naderen van het rustsignaal besloot HABO echter mandekking toe te passen op een van de opbouwers van thuisploeg, wat grotere ruimtes voor de overige spelers over liet. Deze werden voldoende benut om met een minimale voorsprong van één doelpunt aan de thee te gaan. 

In de tweede helft bleef er vlot gescoord worden in een toch lastige en stroeve fase van de wedstrijd. Nadat Daan Manders zijn tweede tijdstraf ontving (geruchten in de wandelgangen gaan dat hij ook moe was) dwong dat Swift er toe met een andere opbouwlinie te spelen, wat er na verloop van tijd voor zorgde dat de variatie en ideeën op waren en men zich steeds vaker in dezelfde situaties vastliep. Ondanks dit wist HABO niet ver uit te lopen maar wel voldoende om de wedstrijd met 29-31 over de streep te trekken. 

In ander nieuws, volgende week zondag zullen er om half 3 vallende sterren te zien zijn in ‘De Slagen’ in Waalwijk. Tot dan. 

Namens Heren 1,

Daniel van Loenen