Heren 1: Witte Ster – Swift Helmond

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Witte Ster uit Waspik op het programma. De promovendus,  voor sommige spelers een bekende tegenstander van een aantal jaren geleden in de toenmalige regioklasse.

De wedstrijd werd gespeeld in de thuishaven van Eredivisionist Tachos, met wie Witte Ster een samenwerkingsverband heeft. Tot een ieders teleurstelling (Witte Ster niet persé uitgesloten) mocht er geen hars worden gebruikt, helaas had deze wedstrijd de verkeerde kant van de dubbele maat geloot, maar ach, de wereld vergaat niet.

Swift ging de wedstrijd in, in de wetenschap dat Witte Ster een pittige tegenstander zou zijn, die tot nu toe nog ongeslagen is in de tweede divisie. Ook stonden er vanwege een enkelblessure vraagtekens achter de naam van onze Luke, de man in de punt van de dekking, die zich de voorgaande weken heeft laten gelden als een ware pain in the ass (in de dekking… voor de tegenstander… voor de duidelijkheid).

In de startfase van de wedstrijd wist Swift aanvallend geen potten te breken. In de dekking werden te veel kansen toegelaten, waardoor ook Patrick moeite had om grip te krijgen op de wedstrijd. Dit resulteerde tegen het eind van de tweede helft in een flinke achterstand. In deze fase kreeg Swift nog een domper te verduren door het ongelukkig uitvallen van Luke, met een blessure aan zijn aanvankelijk nog goede enkel.

In de tweede helft leek Swift het gevoel te hebben niks meer te kunnen verliezen en dit was ook terug te zien in het spel. Swift won weer wat in creativiteit, speelde vrijer en in de dekking werd er harder gewerkt. Dit betaalde zich uit in doelpunten en Swift wist zich terug te knokken in de wedstrijd. De achterstand werd verkleind tot één doelpunt en ongeveer een minuut voor tijd krijgt Swift de kans om de score gelijk te trekken. Helaas komt Swift niet tot de gelijkmaker, Witte Ster maakt hiervan gebruik door het verschil naar twee te brengen en in de slotseconde tekent de linker hoekspeler van Witte Ster voor de eindstand met een fraaie vlieger.

Wij zijn in ieder geval gebrand om na twee verloren partijen weer punten te gaan pakken de komende wedstrijd en gaan daar hard voor trainen. Vallen en opstaan, gas erop en doorgaan!

Volgende week staan er twee uitwedstrijden op het programma, op donderdag tegen GHV voor de beker en op zaterdag tegen Oliveo.

Namens heren 1,

Tom van der Heijden