Heren 2: Sprint en HCG

‘De afgelopen twee weken hebben we ons stevig neergezet op de ‘best of the rest’ plaats ofwel net achter de top drie. Vorige week hebben we in een leuke en sportieve wedstrijd het tweede team van de Sprint verslagen met 24 – 22. Bij de Sprint spelen een aantal bekenden waaronder Tom Heesmans en Mark Swinkels. Beide teams wilden dus absoluut niet verliezen.
De wedstrijd ging gelijk op waarbij de Sprint steeds een lichte voorsprong had. In het midden van de tweede helft namen wij een voorsprong van vier doelpunten en hebben die niet meer weggegeven.
De wedstrijd tegen HCG was een total ander verhaal. Hier bepalen de midden opbouw en de cirkel het niveau van het team. Het eerste kwartier laten we HCG teveel bijblijven, onder andere door slechte afronding. In het tweede deel van de eerst helft wordt dit rechtgezet en gaan we rusten met een punt of vijf voorsprong. In de aanval wordt veel beter afgerond. In de dekking is de balweg naar de cirkel is afgesloten en van afstand zijn de schoten niet indrukwekkend.
De tweede helft gaan we verder waar we gebleven zijn, maar daarna zakt het wat in. We krijgen wat tijdstraffen tegen, deels terecht deels flauw gegeven door de scheidsrechter. In die periode maakt de tegenstander ook een paar lompe overtredingen die niet thuishoren op het handbalveld. Maar als het stof weer neergedaald is, pakken we de draad op en winnen met 25-11.
Harold is onze nieuwe starfworpnemer. Één met een lob, één door de benen van de keeper. Wij zijn benieuwd waar de derde strafworp belanden…???’