Heren 2: Swift Helmond – Handbal Someren

Voor Someren was een goed resultaat belangrijk om in de top te blijven meedraaien. Die intentie lieten ze in het begin van de wedstrijd duidelijk merken. Someren starte fel en nam een 5 – 1 voorsprong. Zoals vaker nemen wij iets meer tijd om in de wedstrijd te komen en langzaam kregen wij vat op de tegenstander. Wij ronden beter af en de dekking is omgezet en staat meer solide. Tegen de rust is de achterstand terug gebracht tot 8 – 9.
Na de rust loopt Someren vrij snel uit naar 12 – 9. Dan draaien we de wedstrijd om door een aantal keer hetzelfde systeem te spelen, iets eerder door te spelen, zodat er verderop overtal ontstaat, en een dekking die goed staat. Verder kreeg Someren een periode geen vat op Carlos, die ondanks dat hij geen bal mocht ontvangen toch een aantal keer scoorde. Met nog tien minuten te spelen hebben we de achterstand omgebogen in een voorsprong van vier doelpunten. Jawel Emiel dat was een voorsprong!
De laatste tien minuten spelen we goed uit en winnen uiteindelijk verdiend met 20 – 18. Inmiddels weet Emiel ook dat we gewonnen hebben.