Heren 2: Swift Helmond – Helios

De afgelopen weken hebben we wisselende successen behaald. Tegen voormalig grootmacht MHV ’81 werd eenvoudig met 33 – 16 gewonnen. De lastige uitwedstrijd, hélemaal in de Braak, tegen Oranje Wit ging met 16 – 23 verloren. Met name op de snelle uitbraken van Oranje Wit hadden wij geen antwoord. Oranje Wit was net iets scherper op alle vlakken.
Deze week kwam Helios op bezoek. Helios heeft nog niet veel potten kunnen breken, dus vooraf was de verwachting dat we het niet al te moeilijk zouden moeten hebben. In de eerste helft pakte dat anders uit. Wij ronden niet zorgvuldig genoeg af en daar wist de aalvlugge linkerhoek speller van Helios dankbaar gebruik van te maken. Doordat de dekking ook niet heel goed stond, kon Helios bijblijven. Halverwege de eerste helft was het 8 – 6. In ondertal wist Helios dit recht te trekken naar 8 – 8. Daarna kregen wij langzaam de zaken op orde en werd de rust bereikt met een 14 – 11 voorsprong.
Tot tien minuten in de tweede helft bleef dit verschil staan. De snelle uitbraken van Helios werden schaars. Onze dekking stond goed en aanvallend werd er flink op los gescored door, met name Kees en Carlos. Uiteindelijk hebben we verdiend met 32 – 19 gewonnen.