Spanning en sensatie tegen een sterk spelend Heerle

Afgelopen weekend waren de mannen van Swift er wederom op gebrand om twee punten in Helmond te verdienen. Echter wisten zij van te voren al dat dit geen makkelijke klus zou worden aangezien ze tegen een sterk en compleet Heerle moesten spelen. Bij de eerdere ontmoeten tussen beide teams won swift ook al na een spannende pot. Iedereen wist dus dat het mogelijk was om wederom hier punten te verdienen en daarmee de kans op degradatie te verkleinen. Het team uit Heerle, dat momenteel de op een na laatste plaats van de ranking bezit, was ook zeker niet van plan om Helmond met lege handen te verlaten.  Heerle had de week ervoor op een nare wijze, na een riante voorsprong gedurende de hele wedstrijd, toch weten te verliezen van Habo en wilde daarom tegen swift wel punten pakken.  Dit was dan ook zeker te merken toen de wedstrijd van start ging.

Kennelijk had Heerle goed opgelet de laatste keer dat ze tegen het team uit Helmond speelden want vanaf de eerste minuut was hun dekking gefocust op de makkelijk scorende Daniel. Desondanks wist Daniel toch nog een aantal doelpunten te maken in de eerste minuten van de wedstrijd al ging dit niet zonder slag of stoot. Zeker aan de kant van Heerle werden meerdere twee minuten straffen uitgedeeld waardoor Swift de kans zou krijgen om in overtal te spelen. Helaas maakte de heren van Swift hier nauwelijks gebruik van en kon Heerle makkelijk bij blijven in de score. Gelukkig stond de dekking van Swift wel als een ondoordringbare muur te verdedigen waarin ook jongeling Tim Meeuwsen zeer goed stond.  Hierdoor kreeg Heerle niet de kans om uit te lopen en bleven beide teams zeer gelijkwaardig in hun score. Na de eerste moeizame twintig minuten wist Swift eindelijk een gat te slaan van twee punten ten opzichten van Heerle.

De degradatie-concurrent had na de eerste 10 minuten besloten om Daniel uit het spel te halen met man dekking waarna er af en toe slordig werd gespeeld in de aanval. Daarom besloot trainer Kees van Hoof zijn hard werkende basis team te wijzigen en hulp van de bank op te roepen. Dit had echter nog niet het gewenste effect doordat het combinatie spel tussen de linker en rechteropbouw van swift niet soepel verliep waardoor zij weinig druk uitoefende op de defensieve dekking van Heerle. Na een aantal doelpuntloze aanvallen had Heerle daardoor de kans om in de laatste minuten de 12-12 te scoren. Gelukkig stond doelman Jack Smits (die overigens een zeer sterke eerste helft speelde) op scherp en wist hij in de laatste secondes nog een perfecte lange bal te gooien op Sam Gijsbertse die daarmee de voorsprong voor swift in de rust veroorzaakte.

In de pauze werd er op aangedrongen door de coach van Swift om wat makkelijker te spelen waarbij linkeropbouwer David de Witt, die in de laatste minuten van de eerste helft mocht invallen maar daarin weinig gevaar bracht, minder moest bewegen en meer voor zijn afstandsschot moest gaan. Dit was dan ook precies wat er in de tweede helft ging gebeuren. Doordat er een uitstekende druk werd geleverd door Daan Manders and Sam Gijsbertse vanaf de andere opbouw posities kon David gemakkelijk gelanceerd worden en daarmee een aantal doelpunten veroorzaken. Dit zorgde voor paniek in de defensie van Heerle waardoor ook de andere posities vaker tot scoren kwamen.

In de verdediging stond swift sterk maar kreeg vaak onderhandse afstandsschoten te verwerken die het net wisten te vinden. En na een paar gemiste schoten in de aanval keek swift plotselings tegen een achterstand van 4 punten aan. Gelukkig verloren de mannen in het groen de moed niet en bleven zij voor ieder puntje strijden. Dit zorgde voor een uitzinnig publiek en een hoop enthousiasme binnen het team bij ieder doelpunt dat zij maakte om het verschil kleiner te maken. Hierdoor ontstond er vertrouwen binnen het team waardoor de achterstand snel werd omgezet in een kleine voorsprong. Echter creëerde dit ook een hoop spanning op het veld waardoor na een opstootje tussen Bart van Kempen en een van zijn tegenspelers, zij beiden het veld moesten verlaten met een rode kaart. Toen Dane Lambert in de laatste minuten de voorsprong vergroten naar 3 doelpunten verschil met een fraaie passeerbeweging, wist ook Heerle dat het gedaan was en dat hun strijd gestreden was. Echter weerhield dit hun er niet van om nog een extra rode kaart te pakken na een vieze overtreding op Daniel. De eindstand was 30-28 in het voordeel van Swift. Wij bedanken het publiek en hopen iedereen weer te zien bij onze volgende thuiswedstrijd op 27 januari in de Veka hal. Volgend weekend zal Daan Manders verslag doen van onze uitwedstrijd tegen de hekkesluiter Gemini uit Zoetermeer.