Van de Voorzitter

Francis,

Recht door zee, duidelijk, soms een beetje lomp, lief en vooral knettergek in alles wat en hoe ze dat deed.

Lieve Francis,

Wat was jij een topvrouw en wat missen we je nu al. Vroeg of laat wist jij iedereen wel te raken, altijd positief en duidelijk. Ieder lid van Swift heeft wel met je te maken gehad en heb jij een herinnering bij achtergelaten. De één denkt misschien aan de aai over zijn bol, de ander misschien aan de trap onder zijn hol. Of misschien wel puur aan de lol van het gek zijn, aan het moment dat er geen dweil in de zaal was en jij op je rug met benen in de lucht dan maar als dweil fungeerde. Hoe je het deed, weet ik niet maar altijd op het juiste moment wist jij de juiste snaar te raken, een gave die maar weinig mensen bezitten.

Voor mij was dat moment direct na mijn eerste presentatie als voorzitter. Ik was net aan iets nieuws begonnen, tikkeltje onzeker over wat ik allemaal moest gaan doen in mijn nieuwe rol en toen stapte jij op me af. “Chris, ik heb er alle vertrouwen in. Ik heb nog nooit zo’n goed voorbereidde presentatie gezien, dit gaat helemaal goed komen!” Met één simpel zinnetje, gaf je mij het vertrouwen dat ik nodig had, legde je tevens de lat hoog en werd het een start van een mooie band. Een band waarin ik je mening over zaken altijd belangrijk vond en zal blijven vinden. Ik zal nog vaak denken, wat zou Francis hiervan vinden.

Zorgzame Francis,

Familie en Swift dat waren de belangrijkste dingen in jouw leven of eigenlijk het belangrijkste ding in jouw leven, want het was voor jou misschien wel één ding. Moeder van Swift, kampleidster, lid van vele commissies, trainster, coach, maar bovenal echtgenote, mama, oma, dochter, zus, tante, jij stond voor iedereen klaar en cijferde jezelf makkelijk weg. Mensen die op bezoek kwamen wisten ook, geen gejank aan mijn bed, dat moet ik niet hebben, ik wil veel mensen om me heen en lachen. Betrokken bij Swift bleef je, toen ik je in Geldrop vertelde dat we een goede carnaval hadden gedraaid was je reactie: Dan moeten we gaan evalueren, eerst wij, dan met de Ao-Kanters en dan wij nog een keer, want kan altijd nog beter. Ook voor mij had je een duidelijke boodschap, meerdere keren heb je me gezegd dat ik geen praatje mag houden en ook daar ben ik je dankbaar voor.

Lieve Francis, rust zacht, of beter nog, maak ze gek daar boven!

Chris van Knippenberg

Voorzitter s.v. Swift Helmond