Wedstrijdverslag VHC Heren 1 – Swift Heren 1

De tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding stond op het programma. De heren 1 van Swift mocht het dit keer opnemen tegen de mannen van VHC. Wat op papier een zwakkere tegenstander is dan het VIOS waar vorige week tegen geoefend werd.

Natuurlijk waren wij ons hiervan bewust maar we wisten ook dat dit nog geen gewonnen wedstrijd zou zijn. VHC speelt weliswaar een klasse lager dan Swift. Maar VHC heeft toch wel een aantal handballers die slim zijn en genoeg ervaring hebben om een wedstrijd te kunnen beslissen. 

Dan had je ook nog het feit dat Swift niet geheel compleet was. En dus ook niet op volle oorlogssterkte kon gaan aantreden.

Swift begon gemotiveerd aan de wedstrijd. We hadden er zin in en dat was ook te zien.

VHC had de bal en al snel werd het eerste doelpunt gemaakt. Net als tegen VIOS kende Swift een zwak begin en hier maakte VHC optimaal gebruik van.

Het zwakke begin lag niet aan de motivatie of de afspraken in de verdediging. Maar meer de overtuiging in de aanval om een goal te maken. Ook hadden we veel pech, veel ballen belanden op de paal en/of lat en daarom bleven de doelpunten lange tijd uit.

Na enige tijd ging het wat beter. Door wat coaching langs de kant maar ook door goed communiceren binnen het veld met elkaar vochten wij ons terug in de wedstrijd en probeerde we zo de achterstand met VHC kleiner te maken.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd tegen VIOS waren we nu veel gretiger en werden er veel ballen gewonnen in de verdediging doordat er harder en beter werd aangepakt en de afspraken beter uitgevoerd werden. Daarom gingen we de rust in met een kleine achterstand.

De tweede helft ging van start en we wisten wat we moesten doen.

Nu begonnen we wel sterk en voor even leek het allemaal te kloppen. De verdediging stond goed en VHC had moeite met er doorheen te komen. Vaak door minder goed opletten bij standaardsituaties en spelhervattingen lieten wij ons te kijk zetten door niet scherp te zijn en VHC de kans bieden om te scoren. Wederom dankzij goed keeperswerk van Wesley werden sommige van deze kansen van VHC niet benut en zagen wij kans om nog dichterbij te komen.

Maar toch zag je bij een aantal spelers de vermoeidheid toeslaan. Het is toch een behoorlijke intensieve wedstrijd en de verdediging geeft ons weinig momenten van rust. Hierdoor zijn we minder scherp in de aanval en gebeuren er ongelukken.

Hoe kan het ook anders dat “het menneke van glas, A.k.a Luke” geblesseerd van het veld moest na een harde duw van een speler van VHC.

Hierdoor mistten wij wat communicatie en verliep het verdedigend wat stroever. De grootste valkuil bleek te zijn dat wij als team nog niet weten wat de taken zijn van de verschillende posities in een de verdediging. Hier zal dus aan gewerkt moeten worden en duidelijk over gecommuniceerd moeten worden.

Waar Swift in de eerste 15 minuten van de tweede helft slechts 4 à 5 doelpunten tegen had gekregen, kregen wij er de tweede 15 minuten 9 à 10. Dit geeft dus aan dat er nog veel werk aan de winkel is wat betreft het weten van de taken in de verdediging en het communiceren met je medespelers.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 25-24 in het voordeel van VHC. Dit is jammer maar geen man overboord. Volgende week staan we er weer en dan gaan we nog harder werken dan dat we in deze wedstrijd hadden gedaan. Want één ding is zeker, we hebben hard voor & met elkaar gewerkt.